Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία του προέδρου του συλλόγου μας Θεόδωρου Μπαρζού στην 26η αμφικτιονία που έγινε στην Καλαμάτα 4-5-6 Οκτωβρίου 2013.



Ομιλία του προέδρου του συλλόγου μας Θεόδωρου Μπαρζού στην 26η αμφικτιονία που έγινε στην Καλαμάτα 4-5-6 Οκτωβρίου 2013.


Αγαπητοί εθελοντές αιμοδότες …. και αγαπητές εθελόντριες αιμοδότριες.  
Πρώτα από όλα να συστηθώ… είμαι ο Θεόδωρος Μπαρζός ο πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος  «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» 
Σας καλωσορίζω στην 26 αμφικτιονία εθελοντών αιμοδοτών και εύχομαι οι εργασίες και τα συμπεράσματα αυτής να είναι τα καλύτερα και ωφελιμότερα για το καλό στο μέλλον της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Πιστοί στο ραντεβού μας είμαστε και φέτος εδώ στην Καλαμάτα προσερχόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Δεν το κρύβω……  θεωρώ πολύ βαριά ευθύνη για να διεξαχθεί η κάθε αμφικτιονία.
Όμως τα οφέλη για εμάς τους εθελοντές είναι τόσο πολλά που πραγματικά όχι μόνο αξίζει τον κόπο να πραγματοποιείτε…… αλλά τουναντίον θα έλεγα….. θα πρέπει να γίνεται ότι είναι δυνατόν για να διεξάγεται κάθε χρόνο έστω και με τις ποιο απλές και λιτές προϋποθέσεις.
Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας από τους ποιο σοβαρότερους κοινωνικούς θεσμούς  που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πανελλαδικά και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε για αυτό και αν προκύψει θέμα οικονομικής δυσχέρειας στο μέλλον να έχουμε την ικανότητα ελιγμών.
Η αμφικτιονία που διεξάγεται σήμερα στην όμορφη και ιστορική πόλη της Καλαμάτας αλλά και κάθε χρόνο, έχει σκοπό, αφενός μεν να συντονίζει το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα και αφετέρου να το αναβαθμίσει κάνοντας όπως κάθε φορά το δυναμικό ξεκίνημα μιας νέας εθελοντικής αιμοδοτικής χρονιάς με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι η νέα χρονιά θα είναι αποδοτικότερη από την προηγούμενη μέχρι να φτάσουμε επιτέλους στο σημείο η χώρα μας να γίνει αυτάρκης από εθελοντικό αίμα.
Σε αυτό το σημείο ας αναφερθούμε στον δικό μας Α.Σ.Ε.Α.Δ.Ο.Σ Έδρα του συλλόγου μας είναι η Πάτρα……  παρόλες τις αιτήσεις μας δεν καταφέραμε ακόμα να έχουμε ένα γραφείο του συλλόγου για να οργανώσουμε τον σύλλογο καλύτερα…… δεν έχουμε έσοδα από πουθενά…… καθότι και στη λαχειοφόρο της ομοσπονδίας που λάβαμε μέρος δύο φορές τα λαχεία μας έμειναν σχεδόν απούλητα. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ένα παράδειγμα. Σε ιδιωτικό νοσοκομείο που απευθυνθήκαμε εγγράφως για να τους δώσουμε λαχεία προς ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μας αγνόησαν παντελώς παρόλο που όταν χρειάζεται αίμα απευθύνεται στα κρατικά νοσοκομεία εκεί δηλαδή που καταθέτουμε το αίμα μας εμείς οι εθελοντές αιμοδότες.
Δηλαδή σε γενικές γραμμές οι ιδιώτες εν μέρη εκμεταλλεύονται την δυνατότητα παροχής αίματος άνευ όρων και δεν ενδιαφέρονται έστω και για την συμβολική ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας
Και σίγουρα όσο θα διαρκεί αυτό σε πανελλαδικό επίπεδο θα φθίνει το έργο για αυτάρκεια αίματος.
Παρόλα αυτά έχουμε επιτύχει σημαντικά πράγματα ως Σύλλογος
Στα πέντε χρόνια που λειτουργούμε έχουμε ενεργητικό περίπου της 3000 χιλιάδες μονάδες εθελοντικού αίματος, δηλαδή 600 μονάδες μέσο όρο κάθε χρόνο.
Καθώς και έχουμε προσελκύσει στην εθελοντική αιμοδοσία περίπου τους 1050 εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι έγιναν για πρώτη φορά…. Δηλαδή απόκτησαν πρώτη φορά την κάρτα του εθελοντή αιμοδότη. Πολλοί από αυτούς επειδή σπουδάζουν στην Πάτρα τελειώνοντας τις σπουδές τους πιστεύουμε θα πλαισιώσουν συλλόγους του μόνιμου τόπου κατοικίας τους.
Βέβαια θα πρέπει να σας επισημάνω ότι εάν είχαμε τα στοιχειώδη που αναφέραμε παραπάνω η δραστηριότητα μας θα ήταν πολύ μεγαλύτερη προς όφελος του πάσχοντα συνανθρώπου μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οποιαδήποτε περικοπή που γίνεται και όποια διευκόλυνση την οποία στερούμαστε δεν αποτελεί πλήγμα σε εμάς ως προσωπικότητες καθότι εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον… Η ζημιά φαίνεται στο ετήσιο στόχο για αίμα… και όσο γίνεται αυτό τόσο θα παραπονιόμαστε  για έλλειψη αίματος… Φυσικά όλα αυτά σε συνάρτηση με την άγνοια για την ανάγκη  και την μη προσέλευση του κόσμου 
Σε αυτό το σημείο θέλω να χαιρετήσω έναν , έναν  και όλους μαζί να ευχηθώ σε όλους να έχετε υγεία προσωπική και οικογενειακή , καλή δύναμη και κουράγιο και επιτυχία στο έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και στην ιδιωτική σας ζωή στις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Καλή αντάμωση στην 27η αμφικτιονία.
Γεια σας.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 12 & 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Πλατεία Γεωργίου Πάτρα
Κινητή μονάδα αιμοδοσίας.
Ο Αχαϊκός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δ.Ο.Σ « Η Ζωοδόχος Πηγή»
πραγματοποιεί αιμοδοσίες και ενημέρωση
στην πλατεία Γεωργίου-Πάτρα με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας.
Προσκαλούμε τα μέλη, τους φίλους και όλον τον κόσμο  άντρες και γυναίκες
από 18 έως 65 ετών να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν.
ΔΙΟΤΙ
«Η Υγεία είναι πολύτιμο κοινωνικό αγαθό
είναι υπόθεση που αφορά όλους μας».
«Δώστε λίγο Αίμα & σώστε μια Ζωή»
Ώρες
πρωί 09:00 έως 13:15
απόγευμα 17:30 έως 20:45.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 18ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.


Η συνέντευξη αυτή δόθηκε από το Νίκο Μπαρζό 
στα πλαίσια σχολικής εργασίας.

Οι ερωτήσεις για την συνέντευξη είναι οι εξής: 

1)Πώς ξεκίνησε η Ζωοδόχος Πηγή στην Πάτρα; 
 Η Ζωοδόχος Πηγή δεν αποτελεί κάτι άλλο από την αδήριτη ανάγκη για προσφορά , βοήθεια, αλληλεγγύη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο …..η ανάγκη αυτή  αποτελεί  τον «θεσμικό» λόγο ίδρυσης , δικαιολογεί την ύπαρξή της και διέπει  την φύση της …. Στόχος του Συλλόγου και συνεπώς όλων των μελών του είναι η περαιτέρω αρωγή βοήθειας στο έργο όλων των νοσοκομειακών μονάδων στην Ελλάδα η οποία παρά τα θλιβερά πρωτεία σε δυστυχήματα ταυτόχρονα κατέχει και μια ακόμα πρωτιά αυτή της μικρότερης εθελοντικής δράσης στην Ευρώπη….  την στιγμή που άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως Λουξεμβούργο, Ελβετία κλπ χωρίς ιδιαίτερα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία και πολλές φορές με μικρότερο πληθυσμό έχουν πολλαπλάσιο κοινωφελές έργο από αυτό της Ελλάδας ….. το γεγονός αυτό μας αφυπνίζει και το όραμα να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση ώθησαν τα μέλη μας πριν 5 χρόνια περίπου να καταβάλουν προσπάθεια… Η πείρα και ο εθελοντικός «επαγγελματισμός» των μελών όλων των συλλόγων δίνουν κατεύθυνση και ελπίδα.

2) Θεωρείται Μη Κυβερνητική ή Εθελοντική οργάνωση;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά όσων αναφορά την ετυμολογική έννοια τους…. Στόχος είναι η παραγωγή κοινωφελούς έργου και βοήθειας ….Δεν ωφελεί να διαχωρίζουμε το έργο της «Greenpeace» ή το «χαμόγελου του παιδιού» με αυτό της «Ζωοδόχου πηγής» η οποιοδήποτε άλλου συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών ή δωρητών οργάνων σώματος ….. Φυσικά και δεν έχουμε ούτε τις διαστάσεις ούτε τα συστήματα τους …. όμως ο παρανομαστής μας είναι κοινός …. Όσον αναφορά την διαχείριση και την διοίκηση φυσικά εκεί τα πράγματα αλλάζουν….. Τίτλος του Συλλόγου είναι ΑΧΑΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» {Α.Σ.Ε.Α.Δ.Ο.Σ}….. Δεν δρούμε έναντι αμοιβής τουναντίον μερικές φορές χρειάζεται να καταβάλουμε και δικά μας χρήματα για την στήριξη μιας αιμοληψίας…. Το κράτος ανά χρονικά διαστήματα μας στηρίζει οικονομικά ΟΧΙ ΕΜΑΣ αλλά τις ανάγκες του συλλόγου και άλλωστε οφείλει να το κάνει και ίσως αυτό να είναι κοινό χαρακτηριστικό μας με τους Μ.Κ.Ο….. Κίνητρό μας είναι μόνο η αξία της ανιδιοτελούς προσφορά προς τον συνάνθρωπο άλλωστε αυτό είναι και ο ορισμός του Εθελοντισμού….

3) Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να γίνει κάποιος εθελοντής;
Η λέξη κλειδί είναι η θέληση ……τα υπόλοιπα όπως παραμερισμός του φόβου όταν υφίστανται, η ανάγκη για προσφορά και ιδιαίτερα όταν παρακολουθήσεις στενότερα το έργο αυτό και ο ενθουσιασμός  έπονται… είναι αυτονόητο βεβαία το γεγονός ότι για να γίνεις εθελοντής Αιμοδότης συγκεκριμένα πρέπει να πληρείς κάποιες απαραβίαστες προϋποθέσεις…. Πριν γίνεις δότης έρχεσαι σε μια κατιδίαν συνάντηση με τον γιατρό ο οποίος σου καταθέτει ένα ερωτηματολόγιο το οποίο ο μελλοντικός αιμοδότης με πλήρη συνείδηση και ευθύνη οφείλει να συμπληρώσει ….. φυσικά και το αίμα υποβάλλεται σε προσεκτική επεξεργασία πριν ληφθεί από τον ασθενή (ο οποίος δεν εξετάζεται και για το ποιος είναι) και δεν βασίζεται στο τι έχει δηλώσει ο αιμοδότης.  Αυτό γίνεται προκειμένου να προφυλαχτεί η υγεία και του δότη (πρόληψη υγείας)  και του λήπτη.  

4) Η Ζωοδόχος Πηγή λειτουργεί αυτόνομα ή στηρίζεται σε κάποιες άλλες οργανώσεις;
Δεν λειτουργεί αυτόνομα φυσικά ….. δεν βασιζόμαστε σε δικούς μας κανόνες αλλά στις γενικότερες αξίες του εθελοντισμού …..αν θέλετε λειτουργούμε ανεξάρτητα ώστε να μην προβαίνουμε σε ενέργειες που θίγουν τα ιδεώδη του εθελοντισμού …… εννοείται πως οι αιμοληψίες γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά νοσοκομεία όπως το πανεπιστημιακό Πατρών  «Παναγία η Βοήθεια»  και τον Γενικό Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» …..δεν κάνουμε τους γιατρούς ούτε έχουμε το δικαίωμα της διαχείρισης του αίματος…. εμείς απλά αναλαμβάνουμε το έργο να πληροφορήσουμε το κόσμο και να τον παρακινήσουμε σε αυτή την τόσο ανώδυνη εποικοδομητική πράξη .…..τα υπόλοιπα αποτελούν έργο των γιατρών και των νοσηλευτών…

5 )  Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα δράσης;
Ενημέρωση των πολιτών για το έργο και την σημασία του εθελοντισμού και ιδιαίτερα για την αιμοδοσία ….. πληροφόρηση για την αναγκαιότητα της υπάρχουσας κατάστασης για δωρεά αίματος και  διανομή πολύτιμων φυλλαδίων που επεξηγούν αναλυτικότερα όλες τις απορίες που μπορούν να προκύψουν    … χαρακτηριστικό κ΄ άκρως ρεαλιστικό όσο και υπερβολικό και αν ακούγεται.... «κάθε 3 δευτερόλεπτα ανά τον κόσμο ένας συνάνθρωπος μας χρειάζεται την προσφορά μας για αίμα»….   

6)  Τι ωθεί κάποιον να συμμετέχει σ'αυτού του τύπου εθελοντικές δράσεις;
Υπάρχει μια εύστοχη διαφήμιση η οποία προβάλλεται συχνά στην τηλεόραση η οποία δείχνει ένα γιατρό να ρωτά τον πελάτη του τι γνώμη έχει για την δωρεά οργάνων σώματος κλπ…. ο πελάτης απαντά πως δεν είναι αντίθετος απλά αυτός δεν θα προχωρούσε ΠΟΤΕ σε αυτή την διαδικασία …. Τότε ο γιατρός λοιπόν του λέει πως χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση …..ο πελάτης που τώρα πια είναι ασθενής φυσικά τα χάνει….. Αυτό αποτελεί και το πραγματικό κίνητρο ….Ποτέ δεν ξέρεις πότε η ανάγκη θα προκύψει και τότε θα καταλάβεις όταν απελπισμένος θα ψάχνεις να πείσεις τους άλλους οι οποίοι έχουν πια την αντίληψη που εσύ είχες …..ενω όταν είσαι ήδη αιμοδότης εσύ και τα πρώτου βαθμού συγγενείας σου είστε εξασφαλισμένοι κάνοντας απλά το καθήκον σου προς το πάσχοντα συνάνθρωπο που χρειάζεται την βοήθεια σου…

7)  ποια η σχέση με τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις; Και τι είδους σχέσεις έχετε;
Συνεργασίας….

8)  Τι είδους προβλήματα συναντάται; Και πώς τα αντιμετωπίζεται;
Το μόνο πρόβλημά μας είναι το γεγονός αυτό ….της αποχής των πολιτών από κάθε εθελοντική δράση …..είναι μεγάλη η θλίψη όταν έχουμε γενική αιμοληψία δυο φορές την ήμερα τέσσερις ώρες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα για μια εβδομάδα ολόκληρη, στην καρδιά την αχαϊκής πρωτεύουσας την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας όπου καθημερινά πηγαινοέρχονται στα μαγαζιά και τις καφετέριες χιλιάδες «συνειδητοποιημένοι» πολίτες και άντε να βγάλουμε με το ζόρι 10 αιμοληψίες από συνήθως μέλη μας κυρίως … έχουμε φθάσει  σε σημείο το απόγευμα να μην έχει πατήσει ΚΑΝΕΝΑΣ …μερικοί ακόμα μας αντιμετωπίζουν ακόμα και ως πλασιέ ….αδιαφορούν ακόμα και δυσανασχετούν όταν προσπαθούμε να τους κάνουμε μια ενημέρωση 10 δευτερόλεπτα….. απαράδεκτο … ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ….όταν την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία περιμένουν να εξυπηρετήσουν καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά …..και όταν έρθει η ανάγκη μας φταίει η αναποτελεσματικότητα του κράτους και το κακό σύστημα υγείας..αυτό είναι υποκριτικό και απίστευτα εκνευριστικό ταυτόχρονα… πως τα αντιμετωπίζουμε???

Υπομονή και Επιμονή…

9)  Πώς εκπαιδεύονται τα νέα μέλη;
Κάθε χρόνο η πανελλήνια ομοσπονδία συλλογών εθελοντών αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) διοργανώνει τις Αμφικτιονίες οι οποίες γίνονται σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και εκεί οι εθελοντές συμμετάσχουν σε σεμινάρια όπου οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα συναντιούνται ανταλλάσουν ιδέες, προβληματίζονται αλλά και ενημερώνονται από κορυφαίους Γιατρούς για τις τρέχουσες ανάγκες αλλά και καταθέτουν προτάσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό την αποδοτικότερη μέθοδο εξάπλωσης του εθελοντισμού ….. επακολουθεί και βέβαια μια γιορτή προς τιμή του εθελοντισμού  με εκδηλώσεις κτλ …βέβαια αυτό διοργανώνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο με αμφικτιονίες που συμμετάσχουν οι σύλλογοι σε διαφορετική χώρα … η καθημερινή εκπαίδευση των μελών είναι η πρακτική τους ….με καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα για αίμα ….αυτό εμείς αναλαμβάνουμε να μεταδώσουμε.

10)   Πώς νομίζετε ότι η οργάνωσή σας, βοηθά στην κοινωνία της οικονομικής κρίσης;
Ίσως έχει ξαναειπωθεί… αλλά η κρίση την όποια βιώνουμε δεν είναι είναι οικονομική… όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα μας είναι ένα διαχρονικό θησαυροφυλάκιο ….από πετρέλαια μέχρι τα ποιο σπάνια ορυκτά του πλανήτη όπως όσμιο κτλ…. το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό …..η κρίση δεν έχει τις ρίζες της στο οικονομικό σύστημα αλλά στο κοινωνικό …..έχουμε απολέσει αξίες και ιδανικά …..φυσικά και θα υπάρχει αποσταθεροποίηση ….άλλωστε πώς να μην υπάρχει όταν φοβάσαι να δώσεις λίγο αίμα και να σώσεις μια ζωή, όταν αδιαφορείς για το πάσχοντα συνάνθρωπο ,όταν αυτοσκοπός είναι το κέρδος και η χλιδή ακόμα και όταν πατάς επί «πτωμάτων»… η διαφθορά γενικότερα η οποία έχει επέλθει στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης …..τέτοια καθημερινά πράγματα τρέφουν την κρίση του σήμερα  …..λοιπόν ο εθελοντισμός είναι μια ελπίδα.

11)  Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι σας;
Η ανάπτυξη του εθελοντισμού.

12)  Υπάρχει ανταπόκριση από τους νέους σήμερα στο κάλεσμα των ανθρώπων για βοήθεια;
Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ….βλέπεις αιμοδότες και ενεργά μέλη ανθρώπους πέραν των 50 ετών και μικρή νεολαία ….και εδώ γεννιέται και το ερώτημα …..ποιο θα είναι το μέλλον την αιμοδοσίας σε λίγο καιρό ….θα εκλείψει???

13)  Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους νέους ώστε να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό;
Εμείς δεν ζητάμε να γίνεται μέλη του συλλόγου εάν δεν το θέλετε, ούτε να αφιερώσετε χρόνο πέραν των 10 λεπτών  που διαρκεί μια αιμοδοσία ….εμείς ζητάμε να γίνεται εθελοντές αιμοδότες διότι υπάρχει πραγματική ανάγκη και σοβαρό έλλειμμα σε αίμα το οποίο η Ελλάδα πολλές φορές το καλύπτει από άλλες χώρες.

14) Τελειώνοντας θα θέλατε κάτι να προσθέσετε;
Αποτελεί πλέον όσο ποτέ άλλοτε , επιτακτική ανάγκη, η προβολή διαχρονικών και υγιών προτύπων …..Οι νέοι σήμερα δέχονται άκριτα  οτιδήποτε  τα ΜΜΕ βαφτίζουν πρότυπο…… βρίσκονται σε τόσο μεγάλη σύγχυση ώστε δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί νέοι έχουν λανθασμένη άποψη και προσέγγιση γύρω από θεμελιώδης θεσμούς και αξίες …..μπερδεύουν την ιδεολογία με την αξία με αποτέλεσμα να  αμφισβητούν ανούσια το περιεχόμενο της εθελοντικής αιμοδοσίας …. όσο και αν φαίνεται ακραίο υπάρχουν περιπτώσεις όπου νέοι αρνούνται να δώσουν αίμα διότι αντιτίθεται στα πιστεύω τους….αυτο το γεγονός αντικατοπτρίζει την εικόνα μιας κοινωνίας που διχάζει….. ο σύλλογος ως πρεσβευτής του εθελοντισμού οφείλει ως κοινωνική κατασκευή να λαμβάνει θέση σε τέτοια φαινόμενα και να τα παρατηρεί…

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας



Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
Πλατεία Γεωργίου Πάτρα
Κινητή μονάδα αιμοδοσίας.

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δ.Ο.Σ « Η Ζωοδόχος Πηγή»
πραγματοποιεί αιμοδοσίες και ενημέρωση
στην πλατεία Γεωργίου-Πάτρα με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας.
Προσκαλούμε τα μέλη, τους φίλους και όλον τον κόσμο  άντρες και γυναίκες
από 18 έως 65 ετών να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν.
ΔΙΟΤΙ
«Η Υγεία είναι πολύτιμο κοινωνικό αγαθό
είναι υπόθεση που αφορά όλους μας».
«Δώστε λίγο Αίμα & σώστε μια Ζωή»
Ώρες
πρωί 09:00 έως 13:15
απόγευμα 17:30 έως 20:45.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο ΑΧΑΙΚΟΣ ΣΕΑ&ΔΟΣ "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ" 
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013 ΩΡΕΣ 09.00 ΕΩΣ 13.15 ΚΑΙ 17.30 ΕΩΣ 20.45 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ .
ΠΡΟΣΚΑΛΌΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.
"ΑΠΛΩΝΩ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ"
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. 



"Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας για το έτος 2013"

Αχαϊκός Σύλλογος 
Εθελοντών Αιμοδοτών & Δ. Ο. Σ

 «Η Ζωοδόχος Πηγή»

"Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας 
για το έτος 2013"

Αγαπητοί μας Φίλοι και Φίλες

Με το παρόν σας κάνουμε γνωστές τις προγραμματισμένες Εθελοντικές Αιμοδοσίες που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογός μας με την  κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας στην πλατεία Γεωργίου-Πάτρα                                            

Το  πρόγραμμα έχει ως εξής.

              22  - 25 Ιανουαρίου 2013              21 & 22 Φεβρουαρίου2013

                                  21 & 22 Μαρτίου 2013                   18 & 19 Απριλίου 2013

                                  30 & 31 Μαΐου   2013                     20 & 21 Ιουνίου2013

                                  11 & 12 Ιουλίου 2013                     08 & 09 Αυγούστου 2013

                                  12 & 13 Σεπτεμβρίου 2013            10 & 11 Οκτωβρίου 2013

                                  21 & 22 Νοεμβρίου 2013               12 &13 Δεκεμβρίου 2013

ώρες 09:00 έως 13:15 και 17:30 έως 20:45

Φυλάσσοντας το παρόν για να ενημερώνεστε και να ανταποκρίνεστε και ενημερώνοντας και τους φίλου σας για τις παραπάνω αιμοδοσίες προκειμένου  να ανταποκριθούν και αυτοί, είναι δεδομένη η μεγάλη σας προσφορά στην Εθελοντική Αιμοδοσία, και στον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη.

    «Δώστε λίγο Αίμα και Σώστε μια Ζωή».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ:6948576875.  FB Αχαϊκός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών

Ιστοσελίδα: http://emodotes-axaias.blogspot.gr/           emaii: aseados@hol.gr