Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε.

Σήμερα 31/05/2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ στα γραφεία της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ αντιπροσώπων συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικών κυρίου Γεωργιόπουλου Γεωργίου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Δ.Ε.
Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ως αντιπρόσωπος του συλλόγου μας ο πρόεδρος κ΄ Θεόδωρος Μπαρζός ο οποίος πρότεινε τα εξής.
1ον  Θεσμοθέτηση επιτροπής Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος με οργάνωση και κανόνες λειτουργίας σε  επίπεδο Π.Δ.Ε. Με αντιπροσώπους από Αχαΐα- Αιτ/νία- Ηλεία, προκειμένου να οργανωθεί η εθελοντική αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων σώματος και στους τρεις νομούς για πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Η επιτροπή αυτή μπορεί να λειτουργήσει και ως μπούσουλας προκειμένου στην συνέχεια να βασισθεί και η εν γένει λειτουργία των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όπως λέχθηκε σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» μέσα σε διάστημα δύο ετών τα πάντα θα εμπελιέλθουν στη δικαιοδοσία και ευθύνη της Π.Δ.Ε. Άρα η τακτοποίηση των πάντων θεσμικά είναι πέρα για πέρα επιβεβλημένη.

2ον  Τακτοποίηση λειτουργικών εξόδων συλλόγων.
Επισημάναμε ότι το μέλος ενός συλλόγου μπορεί να προσφέρει προσωπική εργασία, να αφιερώσει τον χρόνο τους, να δώσει και δίνει το αίμα τους και το σώμα τους για τον συνάνθρωπο για την κοινωνία μας που έχει ανάγκη και το θεωρεί ως ελάχιστη υποχρέωση.
Όμως και το κράτος δια της Π.Δ.Ε έχει την υποχρέωση να βοηθήσει και αυτό παρέχοντας τα λειτουργικά έξοδα των συλλόγων;
Ειπώθηκε ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την οικονομική κρίση και απαντήσαμε ότι η υγεία και η παιδεία σε σειρά ιεράρχησης είναι τα πρώτα θέματα που πρέπει να δίνεται λύση, διότι εκεί στηρίζεται η ευημερία και η ανάπτυξη του λαού. Και…..

3ον  Η προσέλκυση στην εθελοντική αιμοδοσία και γενικά στην εθελοντική προσφορά θα μπορούσε να γίνει και δια μέσω της πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών οι οποίοι για ένα χρονικό διάστημα θα στελεχώνουν τους εθελοντικούς συλλόγους για την πρακτική τους εξάσκηση στην προσέλκυση την επικοινωνία και γενικά θέματα εθελοντισμού.
Βεβαίως από τους συλλόγους θα δίνεται και η ανάλογη βεβαίωση πρακτικής εξάσκησης.
Αυτό δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος όπως μπορούν να γίνουν και πολλά άλλα χωρίς οικονομικό κόστος.
Θέση μας είναι να προχωράμε σταθερά βήμα- βήμα και εφόσον στον απολογισμό που γίνεται αποφαίνεται ότι υλοποιήθηκαν αυτά που βάλαμε ως στόχο τότε προχωράμε παρακάτω.
Συμπερασματικά κρίνουμε ότι ήταν μία πρώτη καλή σύσκεψη πάνω στο αντικείμενο που μας αφορά. Μας ζητήθηκε από το κύριο αντιπεριφερειάρχη να προσκομίσουμε γραπτώς εκτός των λεχθέντων και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει ο κάθε σύλλογος στην λειτουργία του και η σύσκεψη δύο περίπου ωρών έλαβε τέλος.

( Ως δελτίο τύπου μέσω της ιστοσελίδα μας)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος".

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον.
Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται και άλλη μια ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, για να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη διαχείριση Περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας κ.λ.π, σε κάθε μήκος και πλάτος της Γής.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

22α ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΤΡΑ.

Στην 22α αμφικτιονία εθελοντών αιμοδοτών που έγινε στην πόλη μας την Πάτρα το 2008, ο σύλλογός μας ο Αχαϊκός ΣΕΑ&ΔΟΔ «Η Ζωοδόχος Πηγή» έλαβε μέρος εκτός των άλλων και από την θέση της οργανωτικής επιτροπής της Αμφικτιονίας.

Τι είναι η αμφικτιονία για τους εθελοντές αιμοδότες;
Η Αμφικτιονία είναι η σύνοδος όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Σ.Ε.Α.) της χώρας μας καθώς και των φορέων που δραστηριοποιούνται στην Εθελοντική Αιμοδοσία, όπου ανταλλάσσουν σκέψεις, γνώμες και εμπειρίες και παρακολουθούν εισηγήσεις επιστημόνων και ειδικών με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής  Αιμοδοσίας, έτσι ώστε η χώρα μας να καταστεί Αυτάρκης σε Εθελοντικά Προσφερόμενο Αίμα.
Η αμφικτιονία είναι ετήσιος θεσμός των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος και αποτελεί αναβίωση του αρχαίου ομώνυμου θεσμού.
Πρόκειται για πανελλήνιο τριήμερο συνέδριο που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος από διοργανωτή σύλλογο που επιλέγεται μετά από εκλογική διαδικασία στην προηγούμενη αμφικτιονία.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδος την Τρίτη 31-05-2011 και ώρα 10.00 θα παραστεί κατόπιν προσκλήσεως ο πρόεδρος του συλλόγου μας Μπαρζός Θεόδωρος.
Τα θέματα που θα συζητηθούν άπτονται της υλοποιήσεως των κοινωνικών και κοινωφελών σκοπών του συλλόγου μας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του συλλόγου μας Θεοδώρου Μπαρζού με την Κυρία Ακριβή Σαμούρη  Αντιδήμαρχο οικονομικής διαχείρισης & αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας.
Το πρώτο θέμα που τέθηκε στην συζήτηση ήταν το αίτημά μας για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές ανάγκες του.  
Μας επισημάνθηκε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής αλλά και της ιδίας είναι να ενισχυθούν οι σύλλογοι οι οποίοι προσφέρουν έμπρακτα με το έργο τους και την δραστηριότητά τους στην πατραϊκή κοινωνία.
Και το δεύτερο θέμα προς συζήτηση ήταν το αίτημά μας για την στέγη του συλλόγου μας προκειμένου να γίνει καλύτερη οργάνωση και να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Μας επισημάνθηκε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία μελέτη καταγραφής της δημοτικής περιουσίας.  Μετά το πέρας αυτής θα αποφασιστεί από την δημοτική αρχή για την έκβαση του αιτήματός μας.
Από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη της κυρίας Αντιδημάρχου ότι όσο αφορά το πρώτο θέμα της συζήτησής μας συμφωνούμε απόλυτα, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχορηγούνται σύλλογοι καθ΄ υπερβολή η δυσανάλογα των δραστηριοτήτων και του έργου τους.
Όσον αφορά το δεύτερο θέμα της στέγασης  του συλλόγου μας η δημοτική αρχή θα πρέπει το θέμα αυτό να το εξετάσει εις βάθος καθότι όπως επιτόπου αποδείξαμε υπάρχουν χώροι οι οποίοι είναι κενοί και δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν μας παραχωρούνται.  Και ακόμη υπάρχουν χώροι οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους καθ΄ υπερβολή η δυσανάλογα των δραστηριοτήτων και του έργου τους.

Στην συνέχεια η συζήτηση προεκτάθηκε σε ένα μεγάλο θέμα που δραστηριοποιείτε ο σύλλογός μας και είναι το θέμα του περιβάλλοντος (καθαριότητας) της πόλης μας.
Η θέση μας η οποία απορρέει από το τι λέγεται και τι γνώμη επικρατεί στην πατραϊκή κοινωνία είναι η εξής.
Επειδή το θέμα αυτό που άπτεται της υγείας των συμπολιτών μας δεν είναι θέμα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης, αντιπαράθεσης, αντιδικιών,  συμφερόντων και εγωιστικών διαθέσεων εκατέρωθεν.  
Γιαυτό Θα πρέπει η δημοτική αρχή Πάτρας με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητος να καθίσουν όλοι μαζί σε κοινή σύσκεψη και με ειλικρινή γόνιμο διάλογο, αποβάλλοντας όλα τα παραπάνω αρνητικά στοιχεία και με πνεύμα προσφοράς προς τον πατραϊκό λαό είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί η λύση και για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και το καλύτερο αποτέλεσμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ως αναφορά το θέμα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων αυτό είναι θέμα και θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα με την συνεργασία όμορων Δήμων και περιφέρειας δυτικής Ελλάδος.
Επειδή και το θέμα αυτό άπτεται της υγείας των συμπολιτών μας δεν είναι θέμα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης, αντιπαράθεσης, αντιδικιών,  συμφερόντων και εγωιστικών διαθέσεων εκατέρωθεν.

Εκεί που υπάρχει η θέληση υπάρχει και η λύση.  

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ

Συνάντηση  με την Κυρία Ακριβή Σαμούρη Αντιδήμαρχο οικονομικής διαχείρισης & αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας θα έχει ο πρόεδρος του συλλόγου μας κύριος Θεόδωρος Μπαρζός την Πέμπτη 26/05/2011 και ώρα 13.30 στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Πάτρας.
Μεταξύ των  θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η στήριξη του συλλόγου μας προκειμένου αυτός απερίσπαστα να επιτελέσει τους κοινωνικούς και κοινωφελείς σκοπούς του.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

Καθότανε το λιοντάρι στο δάσος και χάζευε .
Ξαφνικά περνάει το μυρμήγκι από μπροστά του τρέχοντας!
Ει για πού το βαλες έτσι βιαστικός; ρωτά το λιοντάρι.
Δεν τα έμαθες;
Τράκαρε ο ελέφαντας με το ιπποπόταμο!.
Ε, και εσύ τι τρέχεις;.
Πάω να δώσω Αίμα!!!.


Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ

«Η πραγματική αξία του ανθρώπου φαίνεται από τα πράγματα που κυνηγά».

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

19 ΜΑΙΟΥ ... ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.



19 ΜΑΙΟΥ ..... ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΗΣΜΌΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΊΔΩΝ ΤΟΥ ΠΌΝΤΟΥ.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κύριος Θεόδωρος Μπαρζός είχε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο του ΔΟΥΠ Πάτρας κύριο Θεοχάρη Μασσαρά. Η συνάντηση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα και με πνεύμα  αμοιβαίας κατανόησης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα.
1ον Εθελοντική Αιμοδοσία & Δωρεά Οργάνων Σώματος στην πόλη μας η οποία είναι και η έδρα του συλλόγου μας.
2ον Στέγαση του συλλόγου μας από τα υπάρχοντα Δημοτικά ακίνητα.
3ον Επιχορήγηση ενίσχυση του συλλόγου μας για τα αναγκαία διαχειριστικά του έξοδα.
4ον Συνεργασία του συλλόγου μας με τον Δημοτικό οργανισμό υγείας πρόνοιας του Δήμου Πάτρας στους τομείς που δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

Η ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς.
"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.
Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει».
Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά «επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων».
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι «Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως».
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της.                                                                                            
Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.                                                                       
Στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον «Ίβυκο» ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: «Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».
«Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» δηλαδή η λέξη και «το σημαινόμενο» δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα «Ίβυκος», «Γνώσεις» και «Νεύτων» αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και τούτο διότι η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα τηλέ-, -λάνδη, μίκρο -, μέγα-, σκοπό, -ισμός, συν- κ.λ.π.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.                                                                                                     
Ας το προωθήσουν και οι Έλληνες πολιτικοί.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ.  
Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες σε ξενοδοχειακό συγκρότημα (εξεταστικό κέντρο) όταν είδαμε χιλιάδες νεοέλληνες ανά βάρδιες γονείς και συγγενείς με πολύ μεγάλη αγωνία να συνοδεύουν (ένα, δύο και τρία άτομα) επί ώρες ολόκληρες τα Ελληνόπαιδά τους που διαγωνίζονταν για την απόκτηση πιστοποιητικού εκμάθησης  αλλοδαπής γλώσσας.
Και το οικονομικό κόστος επί επτά περίπου χρόνια φροντιστηριακής εκμάθησης;  Τεράστιο!!!.
Γίναμε επίσης αυτόπτες μάρτυρες και στα  εξεταστικά κέντρα που τα παιδιά των Ελλήνων διαγωνίζονταν στην Ελληνική Γλώσσα για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην Ελληνική επιστήμη που σε παγκόσμιο επίπεδο (όπως βλέπουμε από το παραπάνω άρθρο)τα πάντα στηρίζονται πάνω σε αυτήν.
Και βέβαια το παράπονο και η απορία που εκφράζουμε είναι το εξής.
Οι συνοδοί γονείς και συγγενείς, η μεγάλη αγωνία και το ενδιαφέρον για την Ελληνική Γλώσσα την Ελληνική Παιδεία τον Ελληνικό Πολιτισμό στο σημείο αυτό που κατά την γνώμη μας είναι το μεγαλύτερο γεγονός για την Ελληνική γλώσσα, παιδεία, πολιτισμό οι νεοέλληνες που ήταν;       Διότι ελάχιστους είδαμε έξω από τα Ελληνικά σχολεία σε αντίθεση με τα ξενόγλωσσα.
Και αν προσθέσουμε και το γεγονός της ασάφειας των θεμάτων από την επιτροπή του υπουργείου παιδείας λες και η Ελληνική Γλώσσα δεν είχε τις κατάλληλες λέξεις κλπ στοιχεία για να εμπλουτίσει μία πρόταση η ένα κείμενο η οτιδήποτε άλλο για να είναι σαφέστατο, καταλαβαίνουμε την σημερινή κατάσταση της Δημόσιας Ελληνικής Παιδείας.
 Άσε που το θέμα της έκθεσης σχετικά με το διαδίκτυο ήταν άνισο για πολλά παιδιά,καθότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δύο στα δέκα παιδιά της πόλης καθώς και παιδιά που μένουν εκτός πόλεων η νησιά δεν έχουν έρθει σε επαφή με υπολογιστή είτε από οικονομική δυσχέρεια είτε από άλλες δυσκολίες για να έχουν άμεση εμπειρία αυτής της τεχνολογίας.
Τελικά όλοι εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να αναλογιστούμε και να σκεφτούμε σοβαρά στο θέμα της παιδείας τι από τα δύο συμβαίνει;
Η στραβός είναι ο γιαλός….. Η στραβά αρμενίζουμε!!!.
Η μήπως και τα δύο!!!!!!!....


Πρόταση
Επειδή πιστεύουμε ότι η παιδεία (καλλιέργεια του πνεύματος) και η υγεία  είναι οι βασικότεροι πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί ένα κράτος και να ευημερήσει ο λαός 
Και επειδή επίσης πιστεύουμε ότι το Ελληνικό κράτος δια μέσω του πανεπιστημίου  έχει την υποχρέωση να μορφώσει να καλλιεργήσει και να ανοίξει τους ορίζοντες στον Ελληνικό Λαό για να βρίσκει ο κάθε Έλληνας το δρόμο του με ελεύθερη βούληση και πνεύμα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΈΛΛΗΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. 

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ.

Ο σύλλογός μας εύχεται σε όλους τους μαθητές που διαγωνίζονται για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»
Και η επιθυμία του καθενός να πραγματοποιηθεί στο ακέραιο.

Συνάντηση συνεργασίας.

Θεοχάρης Μασσαράς
   πρόεδρος ΔΟΥΠ.
Συνάντηση συνεργασίας με τον πρόεδρο του ΔΟΥΠ Πάτρας κύριο Θεοχάρη Μασσαρά θα έχει ο πρόεδρος του συλλόγου μας κύριος Θεόδωρος Μπαρζός την Δευτέρα 16/05/2011 και ώρα 10.00 π.μ στο γραφείο του ΔΟΥΠ.
Μεταξύ των  θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι αυτά που αφορούν την Εθελοντική Αιμοδοσία, Δωρεά Οργάνων Σώματος, Μέριμνα Υγείας κ.λ.π θέματα.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τα νέα μας

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
•1)   Από πού προέρχεται το ΑΙΜΑ που μεταγγίζεται στους ασθενείς;
 Το αίμα δυστυχώς είναι το μόνο «φάρμακο» που δε μπορεί να παρασκευαστεί στα εργαστήρια! Ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών σε αίμα είναι από εμάς τους ίδιους.
•2)    Μπορώ να δώσω ΑΙΜΑ;
Φυσικά, αν είσαι υγιής και είσαι από 18 έως 65 ετών. Πριν την αιμοδοσία θα γίνει ιατρικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας σου. Η εθελοντική αιμοδοσία απευθύνεται σε ενήλικα συνειδητοποιημένα κι ευαισθητοποιημένα άτομα. Αν είσαι όμως 17 και θέλεις να αιμοδοτήσεις, μπορείς, με τη γραπτή συγκατάθεση των γονιών σου! Η ευαισθητοποίηση κι η προσφορά θεμελιώνεται από μικρή ηλικία. Στην Κύπρο γίνονται αιμοληψίες στα Λύκεια!
•3)    Κάθε πότε μπορώ να δίνω ΑΙΜΑ;
Η διαδικασία της αιμοδοσίας κρατάει μόλις 10 λεπτά και μπορείς να δίνεις 3 - 4 φορές το χρόνο. Σε περίπτωση που είσαι εθελοντής αιμοδότης εγγεγραμμένος σε Σύλλογο, ο Σύλλογος σε ενημερώνει κάθε φορά που «έρχεται η σειρά σου», ώστε να υπάρχει μια συνεχής, σταθερή και επαρκής ποσότητα αίματος στα Νοσοκομεία.
•4)    Πρέπει να πάω νηστικός;
Όχι! Πριν αιμοδοτήσεις είναι καλό να έχεις φάει καλά πριν 1-2 ώρες, να έχεις ξεκουραστεί και την προηγούμενη μέρα να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ. Μετά την αιμοδοσία πρέπει να πιεις πολλά υγρά, να αποφύγεις τη βαριά άσκηση, το κάπνισμα και την οδήγηση για τουλάχιστον 1 ώρα.
•5)    Γιατί πρέπει να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο που μου δίνουν στο κέντρο αιμοδοσίας πριν μου πάρουν ΑΙΜΑ;
Ο γιατρός της αιμοδοσίας πρέπει να γνωρίζει εάν έχεις πάρει φάρμακα τις προηγούμενες μέρες, εάν πήγες στον οδοντίατρο, εάν έκανες κάποια επέμβαση, για το καλό το δικό σου, αλλά και των ατόμων που θα λάβουν το αίμα. Πρέπει να μιλήσεις στο γιατρό με κάθε ειλικρίνεια και να δώσεις πληροφορίες, όπως π.χ. εάν έχεις κάνει τατουάζ ή πιρσινγκ, χειρουργείο ή μετάγγιση αίματος, για να είσαι σίγουρος πως δε θα μολύνεις κάποιον συνάνθρωπό σου άθελά σου.
•6)    Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η διαδικασία της εθελοντικής Αιμοδοσίας;
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία εύκολη και ανώδυνη διαδικασία Το μόνο που θα αισθανθείς είναι ένα μικρό τσίμπημα, όπως ακριβώς και όταν κάνεις αιματολογικές εξετάσεις στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Είναι απολύτως ασφαλής διαδικασία και ο αιμοδότης δε διατρέχει κανένα κίνδυνο, καθώς οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες. Όλα τα σύνεργα που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μίας χρήσης. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης ασθένειας.
•7)    Τι μπορεί να πάθεις αν δώσεις ΑΙΜΑ;
Η αιμοδοσία είναι μία ασφαλής και ταυτόχρονα υγιεινή διαδικασία, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Ταυτόχρονα γίνεται μοριακός έλεγχος για έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως νοσείς, θα ειδοποιηθείς από το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας.
•8)    Πόσα cc αίματος περιέχει η κάθε φιάλη αίματος που δίνεις;
350-450cc. Πρόκειται για ένα μικρό σακουλάκι. Ο ανθρώπινος οργανισμός περιέχει 5 λίτρα αίματος. Η ποσότητα του αίματος που δίνεις στην Αιμοδοσία έχει οριστεί από την Ιατρική Επιστήμη, ώστε να μη διατρέχει κανένα κίνδυνο ο δότης. Μετά την αιμοδοσία ο οργανισμός σου αντικαθιστά αμέσως την ποσότητα του αίματος που προσέφερες. Προσφέρεις μόνο το 1/15 του όγκου του αίματός σου κι αυτό για λίγα λεπτά! Διότι η φύση έχει προνοήσει, έτσι ώστε φεύγοντας από το κτίριο της αιμοδοσίας, στον οργανισμό σου να κυλούν και πάλι 5 λίτρα αίματος, όσα είχες και πριν πας εκεί!
•9)    Ποιοι χρειάζονται το ΑΙΜΑ;
Βρέφη, πολυμεταγγιζόμενα άτομα (λευχαιμικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας) επιπλοκές τοκετού, χειρουργικές επεμβάσεις, θύματα τροχαίων, και πολλοί άλλοι. Ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται αίμα είναι τραγικά μεγάλος. Η ανάγκη δε γνωρίζει ηλικίες, φύλο, θρησκεία και εθνικότητα. Μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός μας. Το ποσοστό των ατόμων που έχουν ανάγκη είναι μεγάλο. Σε κάθε 10 νοσοκομειακούς ασθενείς οι 2 χρειάζονται μετάγγιση αίματος!
•10) Γιατί δεν επαρκεί το ΑΙΜΑ στην Ελλάδα;
 Στη χώρα μας χρειαζόμαστε 600.000 φιάλες αίματος! Το ποσοστό των υγιών ατόμων που είναι εθελοντές αιμοδότες είναι μικρό. Αναγκαζόμαστε και εισάγουμε αίμα από την Ελβετία! Κάθε ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία για να κρατηθεί στη ζωή χρειάζεται κάθε χρόνο έως και 24 αιμοδότες, που αιμοδοτούν τακτικά 3-4 φορές το χρόνο, γιατί έχει ανάγκη από 3-4 μονάδες αίματος κάθε μήνα για να ζήσει. Ένας πολυτραυματίας, θύμα τροχαίου ατυχήματος χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 - 40 φιάλες αίματος. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1.700.000 άτομα τραυματίζονται σε τροχαία! Έρευνες δείχνουν πως αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 50 χρόνια! Ιδιαίτερα το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι αυξημένες, γιατί αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και μειώνονται οι αιμοδότες, καθώς όλοι λείπουμε διακοπές. Για να καλυφθούν αυτές οι έκτακτες μεγάλες ανάγκες, οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς αναγκάζονται να λαμβάνουν λιγότερες φιάλες αίματος από όσες χρειάζονται για μια καλή ποιότητα ζωής. Πριν φτιάξεις βαλίτσα, πετάξου ως την αιμοδοσία!
•11) Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συνεισφέρεις για τις ανάγκες των ασθενών στη χώρα μας;
Μπορείς να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και πλάσματος, καθώς και Δωρητής Οργάνων! Αν για κάποιο λόγο οι ιατρικές σου εξετάσεις σου επιβάλλουν να μη δίνεις αίμα, σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να δώσεις αιμοπετάλια ή πλάσμα, χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία σου. Κατά τη διάρκεια της αιμοπεταλιαφαίρεσης, ειδικό μηχάνημα κρατά μόνο τα αιμοπετάλιά σου, χωρίς να σου αφαιρεί τον υπόλοιπο όγκο του αίματος.
•12)  Τι κερδίζω αν δώσω αίμα;
Πολλά και ανεκτίμητα!
  • νιώθεις περήφανος που σώζεις μια ζωή
  • έχεις ένα αίσθημα ευεξίας
  • είσαι κοινωνικά υπεύθυνος και ενεργός
  • είσαι κι εσύ ένα πολύτιμο μέλος του παγκόσμιου εθελοντικού κινήματος
  • καλύπτεις τον εαυτό σου και τους συγγενείς πρώτου βαθμού
Το αίμα στη χώρα μας λαμβάνεται και χορηγείται δωρεάν. Από το 1979 έχει απαγορευτεί η εμπορεία του, η αμειβόμενη δηλαδή αιμοδοσία.
            Γνωρίζεις ότι.....
  • Ιατρικές έρευνες στο εξωτερικό έχουν καταδείξει πως οι άνδρες που προσφέρουν τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο αίμα, μειώνουν έως και κατά 50% τον κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποια καρδιακή πάθηση ή καρκίνο. Έχει αποδειχθεί πως τελικά μάλλον δεν ευθύνεται η χοληστερίνη για τα υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων στους άντρες, αλλά το υψηλό ποσοστό σιδήρου που υπάρχει στο αίμα και δεν μπορεί να αποβληθεί.
  • 6 στους 10 από μας θα χρειαστούμε μετάγγιση αίματος κάποια στιγμή της ζωής μας.
      .   Πράγματι, στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως 1 στους 2 θα  χρειαστεί  έστω και 1 φιάλη αίματος στη ζωή του.
              Εγώ ή εσύ... Μπορεί και οι δύο
Γίνε εθελοντής αιμοδότης

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΠΑΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ.


Η πόλη μας  η Πάτρα είναι άμεσα συνταυτισμένη και συνδεδεμένη με το θαλάσσιο περιβάλλον της από τότε που ιδρύθηκε και κανένας δεν μπορεί αυτό να το στερήσει από τον Πατραϊκό Λαό,  αλλά και από τον οπουδήποτε θελήσει να την επισκεφτεί .
Ο σύλλογός μας  ως φορέας της πόλης που εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του ενδιαφέρεται για το περιβάλλον της πόλης και γιαυτό αποφάσισε από την πρώτη στιγμή να συμπαραταχθεί με αυτό που θεωρούν όλοι οι Πατρινοί ως αυτονόητο.
Θέση του συλλόγου μας είναι η εξής.
«Άμεση μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων του παλαιού λιμανιού στο νέο σύγχρονο λιμάνι και άμεση παράδοση όλου του θαλασσίου μετώπου από τις εκβολές του ποταμού Διακονιάρη (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου) μέχρι και πέραν της πλαζ στην πόλη μας την Πάτρα, σε όλους τους Πατρινούς πολίτες και στους επισκέπτες μας».

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.



Ο σύλλογός μας ευχαριστεί όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες και τα μέλη μας που προσήλθαν στις προγραμματισμένες αιμοδοσίες από 03 έως 06 Μαΐου 2011 και προσέφεραν  74 μονάδες εθελοντικού αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.