Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του συλλόγου μας Θεοδώρου Μπαρζού με την Κυρία Ακριβή Σαμούρη  Αντιδήμαρχο οικονομικής διαχείρισης & αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας.
Το πρώτο θέμα που τέθηκε στην συζήτηση ήταν το αίτημά μας για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές ανάγκες του.  
Μας επισημάνθηκε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής αλλά και της ιδίας είναι να ενισχυθούν οι σύλλογοι οι οποίοι προσφέρουν έμπρακτα με το έργο τους και την δραστηριότητά τους στην πατραϊκή κοινωνία.
Και το δεύτερο θέμα προς συζήτηση ήταν το αίτημά μας για την στέγη του συλλόγου μας προκειμένου να γίνει καλύτερη οργάνωση και να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Μας επισημάνθηκε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία μελέτη καταγραφής της δημοτικής περιουσίας.  Μετά το πέρας αυτής θα αποφασιστεί από την δημοτική αρχή για την έκβαση του αιτήματός μας.
Από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη της κυρίας Αντιδημάρχου ότι όσο αφορά το πρώτο θέμα της συζήτησής μας συμφωνούμε απόλυτα, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχορηγούνται σύλλογοι καθ΄ υπερβολή η δυσανάλογα των δραστηριοτήτων και του έργου τους.
Όσον αφορά το δεύτερο θέμα της στέγασης  του συλλόγου μας η δημοτική αρχή θα πρέπει το θέμα αυτό να το εξετάσει εις βάθος καθότι όπως επιτόπου αποδείξαμε υπάρχουν χώροι οι οποίοι είναι κενοί και δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν μας παραχωρούνται.  Και ακόμη υπάρχουν χώροι οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους καθ΄ υπερβολή η δυσανάλογα των δραστηριοτήτων και του έργου τους.

Στην συνέχεια η συζήτηση προεκτάθηκε σε ένα μεγάλο θέμα που δραστηριοποιείτε ο σύλλογός μας και είναι το θέμα του περιβάλλοντος (καθαριότητας) της πόλης μας.
Η θέση μας η οποία απορρέει από το τι λέγεται και τι γνώμη επικρατεί στην πατραϊκή κοινωνία είναι η εξής.
Επειδή το θέμα αυτό που άπτεται της υγείας των συμπολιτών μας δεν είναι θέμα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης, αντιπαράθεσης, αντιδικιών,  συμφερόντων και εγωιστικών διαθέσεων εκατέρωθεν.  
Γιαυτό Θα πρέπει η δημοτική αρχή Πάτρας με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητος να καθίσουν όλοι μαζί σε κοινή σύσκεψη και με ειλικρινή γόνιμο διάλογο, αποβάλλοντας όλα τα παραπάνω αρνητικά στοιχεία και με πνεύμα προσφοράς προς τον πατραϊκό λαό είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί η λύση και για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και το καλύτερο αποτέλεσμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ως αναφορά το θέμα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων αυτό είναι θέμα και θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα με την συνεργασία όμορων Δήμων και περιφέρειας δυτικής Ελλάδος.
Επειδή και το θέμα αυτό άπτεται της υγείας των συμπολιτών μας δεν είναι θέμα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης, αντιπαράθεσης, αντιδικιών,  συμφερόντων και εγωιστικών διαθέσεων εκατέρωθεν.

Εκεί που υπάρχει η θέληση υπάρχει και η λύση.