Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε.

Σήμερα 31/05/2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ στα γραφεία της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ αντιπροσώπων συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικών κυρίου Γεωργιόπουλου Γεωργίου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Δ.Ε.
Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ως αντιπρόσωπος του συλλόγου μας ο πρόεδρος κ΄ Θεόδωρος Μπαρζός ο οποίος πρότεινε τα εξής.
1ον  Θεσμοθέτηση επιτροπής Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος με οργάνωση και κανόνες λειτουργίας σε  επίπεδο Π.Δ.Ε. Με αντιπροσώπους από Αχαΐα- Αιτ/νία- Ηλεία, προκειμένου να οργανωθεί η εθελοντική αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων σώματος και στους τρεις νομούς για πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Η επιτροπή αυτή μπορεί να λειτουργήσει και ως μπούσουλας προκειμένου στην συνέχεια να βασισθεί και η εν γένει λειτουργία των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όπως λέχθηκε σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» μέσα σε διάστημα δύο ετών τα πάντα θα εμπελιέλθουν στη δικαιοδοσία και ευθύνη της Π.Δ.Ε. Άρα η τακτοποίηση των πάντων θεσμικά είναι πέρα για πέρα επιβεβλημένη.

2ον  Τακτοποίηση λειτουργικών εξόδων συλλόγων.
Επισημάναμε ότι το μέλος ενός συλλόγου μπορεί να προσφέρει προσωπική εργασία, να αφιερώσει τον χρόνο τους, να δώσει και δίνει το αίμα τους και το σώμα τους για τον συνάνθρωπο για την κοινωνία μας που έχει ανάγκη και το θεωρεί ως ελάχιστη υποχρέωση.
Όμως και το κράτος δια της Π.Δ.Ε έχει την υποχρέωση να βοηθήσει και αυτό παρέχοντας τα λειτουργικά έξοδα των συλλόγων;
Ειπώθηκε ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την οικονομική κρίση και απαντήσαμε ότι η υγεία και η παιδεία σε σειρά ιεράρχησης είναι τα πρώτα θέματα που πρέπει να δίνεται λύση, διότι εκεί στηρίζεται η ευημερία και η ανάπτυξη του λαού. Και…..

3ον  Η προσέλκυση στην εθελοντική αιμοδοσία και γενικά στην εθελοντική προσφορά θα μπορούσε να γίνει και δια μέσω της πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών οι οποίοι για ένα χρονικό διάστημα θα στελεχώνουν τους εθελοντικούς συλλόγους για την πρακτική τους εξάσκηση στην προσέλκυση την επικοινωνία και γενικά θέματα εθελοντισμού.
Βεβαίως από τους συλλόγους θα δίνεται και η ανάλογη βεβαίωση πρακτικής εξάσκησης.
Αυτό δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος όπως μπορούν να γίνουν και πολλά άλλα χωρίς οικονομικό κόστος.
Θέση μας είναι να προχωράμε σταθερά βήμα- βήμα και εφόσον στον απολογισμό που γίνεται αποφαίνεται ότι υλοποιήθηκαν αυτά που βάλαμε ως στόχο τότε προχωράμε παρακάτω.
Συμπερασματικά κρίνουμε ότι ήταν μία πρώτη καλή σύσκεψη πάνω στο αντικείμενο που μας αφορά. Μας ζητήθηκε από το κύριο αντιπεριφερειάρχη να προσκομίσουμε γραπτώς εκτός των λεχθέντων και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει ο κάθε σύλλογος στην λειτουργία του και η σύσκεψη δύο περίπου ωρών έλαβε τέλος.

( Ως δελτίο τύπου μέσω της ιστοσελίδα μας)